It's worse than that, it's dead Jim.

For general and site related discussion. Post your news, views, rumours here. etc. Please keep flames to a minimum :)

Moderators: XtC, BuZz

Post Reply
kyz
Posts: 126
Joined: Thu Nov 14, 2002 1:58 am
Location: Edinburgh, Scotland
Contact:

It's worse than that, it's dead Jim.

Post by kyz » Sun Feb 01, 2004 4:08 am

I am sad to announce that my A1200's main board is no more. Despite tweaking, cleaning, prodding and various other things, the darned thing won't boot any longer.

R.I.P. dixie, 1992-2004

So now I have to go get a new A1200 from eBay or some place, if I ever want to use my still fully functional Amiga HDD, Ethernet PCMCIA card, 68030, 32Mb RAM, etc. One with a working floppy drive would be good, as I'd been using an old A500+ FDD for the past 5 years, until it conked out completely last year. I'd either like a pre-ESCOM board (i.e. one without h/w bugs on it), or one with 3.1 ROMs to make up for it.

Before I go buy one off eBay, has anyone got any spares?

User avatar
XtC
Posts: 628
Joined: Wed Jun 12, 2002 6:26 pm
Location: Rossendale, England
Contact:

Post by XtC » Sun Feb 01, 2004 11:18 am

Up until Summer last year, I could have said yes!

Would you believe I trashed a spare A1200?!? (and 2 Atari ST, and Spectrums).



I need locking up!

User avatar
XtC
Posts: 628
Joined: Wed Jun 12, 2002 6:26 pm
Location: Rossendale, England
Contact:

Post by XtC » Sun Feb 01, 2004 12:37 pm

Actually, try Amibench before you try eBay...


http://www.amibench.org/

User avatar
BuZz
Site Admin
Posts: 568
Joined: Mon Jun 10, 2002 12:52 pm
Location: Didcot, Oxfordshire
Contact:

Post by BuZz » Sun Feb 01, 2004 12:40 pm

I have a working NTSC a1200, and a maybe a couple of buggy escom ones. You only need a board though right? I think i have a board in a tower case that works too. Let me know.

There are also lots going on ebay as usual. Looking at completed items should should be able to secure a base model for £30.

kyz
Posts: 126
Joined: Thu Nov 14, 2002 1:58 am
Location: Edinburgh, Scotland
Contact:

It returns!

Post by kyz » Sat Mar 20, 2004 12:53 pm

Yep, I have a new board in place and it's working fine. All the hardware extensions were fine, it was just the motherboard that was twatted. I even get a working disk drive again, so hurrah!

In recognition of this return from the dead, I've renamed the machine "lazarus".

Incidentally, I have one of those with the half clock port and plug-in extension to the main board for the mouse socket. What kind is that? It seems to be pre-ESCOM days.

NightShade737
Posts: 7
Joined: Sun Jul 13, 2003 7:19 pm
Location: Worcester, UK
Contact:

Re: It returns!

Post by NightShade737 » Fri Apr 09, 2004 10:45 am

kyz wrote:Yep, I have a new board in place and it's working fine. All the hardware extensions were fine, it was just the motherboard that was twatted. I even get a working disk drive again, so hurrah!

In recognition of this return from the dead, I've renamed the machine "lazarus".

Incidentally, I have one of those with the half clock port and plug-in extension to the main board for the mouse socket. What kind is that? It seems to be pre-ESCOM days.
I had one of those aswell. 1D4 reversion. It's an original commodore, just one of the newer ones, BUT it has the timing problem, so unless it is fixed it may have problems with certain accellerators.

Post Reply